Bemutatkozás

Tevékenységi leírás


COVID-19 pandémia miatt bevezetett rendkívüli

intézkedések cégünknél:

Tisztelt Partnerünk!

Szeretnék Önnek jelezni , hogy a menedzsment minden körülmények között fenn kívánja tartani a társaság folyamatos, normál üzemelését. Annak érdekébe, hogy az üzem működését a jelenlegi helyzet romlása esetén is biztosítani tudjuk, folyamatos kapcsolatban vagyunk az illetékes hatóságokkal!

A személyes kontaktus minimalizálása érdekébe óvintézkedések lettek bevezetve, amik érintik Önöket:

Az Agroster Besugárzó ZRt. üzem területére idegenek szigorúan tilos belépni, ez okból az ügyfélfogadási rend megváltozott:


Bemutatkozás



A társaság 1992. július elsejével alakult át államigazgatási irányítási vállalatból részvénytársasággá, 100%-os állami tulajdonú résszel.

A zártkörően működő ZRt. fő tevékenységének ágazati besorolása: 81.22 Egyéb épület-, ipari takarítás, ami egyébként egyáltalán nem fedi a tevékenységet magát.

Az AGROSTER ZRt. Magyarországon egyedi módon, a legkülönfélébb termékek kezelését végzi ionizáló energiával főleg csíraszám csökkentés céljából.
Az ionizáló energiával történő kezelések ISO 9001:2000, valamint MSZ EN ISO 13485:2004 minőségirányítási rendszer felügyelete alatt és kiépített HACCP rendszer mellett történnek.
Az élelmiszerek kezelését és a kezelt élelmiszerek hazai kereskedelmi forgalomba hozatalát az érvényben lévő "Élelmiszer Törvény" szabályozza, ezért az ilyen kezelések e törvény előírásai alapján történnek.

Az AGROSTER Besugárzó ZRt. több nemzetközi listán (pl. NAÜ, NORDION), mint többcélú besugárzó, illetve mint élelmiszerbesugárzó létesítmény szerepel. Így a ZRt. által kezelt élelmiszerek szabadon részt vehetnek az európai, illetve világkereskedelemben.

A ZRt. teljes munkaidős állományi létszáma átlagosan 10 fő.
A társaság dolgozói rendszeres egészségügyi vizsgálaton vesznek részt és folyamatos személyi sugárvédelmi ellenőrzésen esnek át.


A besugárzó létesítmény üzemeltetéséhez sugárvédelmi és sugárrendészeti engedélyezés is szükséges. A kiadott üzemelési engedélyben foglaltakat a hatóságok rendszeresen ellenőrzik.
A társaság termelőegysége a besugárzó üzem, amelyhez szorosan kapcsolódik, de attól független a dozimetriai, a sugárvédelmi és a műszaki tevékenység.


Tevékenységi leírás



Az AGROSTER ZRt. alaptevékenysége csíraszám csökkentés - szükség szerint sterilizálás - ionizáló energiával, a termékek mikrobiológiai minőségének javítása, végső soron a fogyasztói biztonság fokozása érdekében, az élelmiszerektől kezdve (pl. fűszerek, szárítmányok, gyógynövények, stb.) a gyógyászati és kozmetikai alapanyagokon keresztül az egészségügyi és labor eszközökig szinte mindenütt, ahol mikrobiológiai probléma felléphet. A kezelések további célja lehet sterilizálás, rovarmentesítés, kihajtásgátlás és egyes technológiai sajátosságok jobbítása.

Csíraszám csökkentés ->

mikrobiológiai állapot javítása ->

jobb minőség ->

fogyasztói biztonság növelése



Sokszorosan bizonyított, hogy az élelmiszerek (pl. fűszerek, zöldség szárítmányok, stb.), illetve élelmiszer adalék és segédanyagok, gyógynövények esetében az ionizáló energiával történő kezelés hatékony módszer a csíraszám csökkentésére, miközben a termék táplálkozási értéke nem változik, minősége tehát javul.

Az eljárás kényelmes és egyszerű. A fűszerek pl. egész, vagy őrölt formában, ha kell keverékként, a csomagolás megbontása nélkül kezelhetők, és a kezelést követően azonnal felhasználhatók. A módszer a romlást okozó és a patogén baktériumok elpusztításán túl minden másnál eredményesebben csökkenti a penész és élesztőszámot is.

Előnyösen használható a kezelés csomagolóanyagok, kozmetikumok, és főleg kozmetikai alapanyagok csíraszám csökkentésére, valamint orvosi és gyógyászati eszközök sterilizálására. Ugyancsak alkalmas egészségügyi- és labor eszközök szükség szerinti csíraszám csökkentésére vagy sterilizálására. A hagyományos eljárásokkal szembeni előnye, hogy hőre lágyuló műanyagok is kezelhetők, és a kezelés előrecsomagolt állapotban, illetve a végső csomagolásban történhet




Az ionizáló energia nem más, mint nagy energiájú elektromágneses energia, amely áthatolva a kezelendő anyagon a DNS szerkezet károsításán keresztül a mikroorganizmusokat elpusztítva, vagy szaporodásra képtelenné téve, végső soron az energia dózisnak megfelelő nagyságrendű csíraszám csökkenést idéz elő




A termékek kezelése ISO 9001, illetve ISO 13485 minőségbiztosítási rendszer szerint működő besugárzó üzemben történik, ahol az energiaforrás egy, a biológiai védelmet szolgáló kamrában található. A terméket szállítópálya továbbítja a kezelő térbe (kamrába), és az energiaforrás körül úgy mozgatja, hogy az energia minden oldalról egyenletesen érje, majd a szükséges dózis elérése után kiviszi az energia térből. A folyamatot számítógép irányítja.

Vissza a lap tetejére